Személyiségjogi megfontolásból az esküvőkről készített filmjeink nem nyilvánosak. Azonban referenciamunkáinkat megnézheti privát linken, ha felveszi velünk a kapcsolatot.

Miért készítsünk Esküvő filmet?

Megismételhetetlen

Az esküvő megismételhetetlen. A házasulandó pár életében is, és a szülők életében is. Ha megismételhetetlen, akkor meg kell örökíteni. Méghozzá egy erről szóló kisfilmmel.

Több, mint egy fénykép

A film is fotó, csak sok millió fotó gyors egymásutánja. Így lesz több, hitelesebb, mint a fénykép. A film a kép mellett a hangokat is megörökíti. Minél több érzékszervre hat – látás, hallás – annál nagyobb hatással lesz ránk. Ezért életünk legfontosabb pillanatát érdemes filmmel megörökíteni.

Máshol ilyet nem talál

Az általunk elkészített film egyedülálló az Esküvő filmek kategóriájában. Hiszen a gondolatokról szól. Melyeket akkor rögzítünk, amikor megszületnek. Ezért lesz őszinte a produkció! Hiszen a filmünk nem csak események vizuális egymásutánja, ha nem inkább az egyszeri és megismételhetetlen hangulatban elmondott jókívánságok, útravalók egymásutánja. A szertartás után a résztvevők egy interjúban elmondják azt, ami aztán a házasulandóknak – közös életük során bármikor elővehető – életre szóló, felüdítő, erőt adó lelki útravaló. Ezeket az interjúkat vágjuk össze, és fűzzük fel rá az egész filmet.

Az interjú

Ez a legmeghatározóbb. Látni mindazokat – szülőket, rokonokat, barátokat – akik részt vettek a szertartáson… Az nagyon szívmelengető. De hallani is őket? Ahogy elmondják, nekik mit jelent a pillanat… És mit üzennek az ifjú párnak… A menyasszonytól és a vőlegénytől is megkérdezzük: mit szeretnek a másikban? A sok útravaló és a sok jókívánság az ifjú párhoz is csak akkor jut majd el, ha megnézik a filmet.

Dokumentál

A kisfilm olyan, mint egy jó történetíró. Csak még nála is egzaktabb. Mert minden, ami megtörténik a valóságban, az a filmen is pont úgy megtörténik. És a valóságnál hitelesebb dokumentáció nem létezik.

Jó hangulat

Az esküvő életünk egyik legboldogabb időszaka. Ezeket a vidám, pozitív pillanatokat kell megörökíteni, rögzíteni. És a filmmel semmit sem lehet olyan pontosan és hitelesen bemutatni, mint egy mosolyt, egy nevetést, a jó hangulatot.

A pillanat

Elkapni egy pillanatot, és azt megörökíteni, az is nagy művészet. De látni a pillanatot megelőző, és az azt követő folyamatot is, az már maga a FILM. Pláne, ha ezek életünk legfontosabb pillanatai.

Esküvő után

Ezért készül a kisfilm. Az esküvő utáni időszakra. Arra az időszakra, amikor az ifjú pár már nem lesz annyira ifjú, és minden házassági évfordulón megnézik a filmet. Meg előbb-utóbb velük nézik a gyermekeik is. Meg az unokáik. Meg a…

Ajándékba

Ajándék a film mindenkinek, aki részt vett a szertartáson. És mindazoknak is, akik ugyan nem voltak ott, de szeretnének bepillantani a nagy esemény történéseibe. Az Esküvő film lehet ajándék a házaspártól a családnak, vagy a szülőktől az ifjaknak. Bárki is a finanszírozó, a film mindenkinek egy életre szóló ajándék lesz.

Esküvő film

 

TÍPUSOK

 

Információkért kattintson a alábbi gombokra!

Az Összefoglaló film tizenöt perces, részletes alapfilm.

Elsősorban az érdeklődőknek szól.

Az Összefoglaló filmben minden lényeges részletet kibontunk, bemutatunk.

A film tartalmazza a megvágott interjúkat, a zenei alapot, a vágóképeket, a feliratozást, és a stáblistát.

Az Összefoglaló film anyagára, tartalmára épül az Rövidfilm, és a Spot.

A három perces Rövidfilm tömör. Mindazt tartalmazza, amit a Összefoglaló film, annak esszenciája.

Fontos, hogy a Rövidfilm hiteles, őszinte, természetes legyen.

Ha a néző megrendezett jelenetet lát, színpadias mozdulatokkal, és betanult szöveget hall, mesterséges hangsúlyokkal, akkor nem fog neki hinni, így az Rövidfilm nem éri el célját.

Mi nem írjuk meg senkinek a szövegét, nem mondjuk meg, ki mit gondoljon.

Még ha úgy sokkal “szakmaibb” is lenne.

A saját mozdulat, a saját gondolat, a spontaneitás, az őszinte érzések, gesztusok adják a hitelességet.

Ezeket vesszük fel, és vágjuk össze olyan Rövidfilmmé, ami az őszintesége miatt lesz hiteles.

 

 

A Spot harminc másodperces.

A rendkívüli tömörsége miatt azokhoz is eljuttatja az esküvő hírét, tényét, akik nem érdeklődnek kifejezetten iránta.

A Spot az Összefoglaló film, és az Rövidfilm anyagából táplálkozik, azokból szedi össze a legfontosabbakat.

Jellemzője a rövid vágóképek, az egy mondatos interjúrészletek, a zenei alap, a zenére vágás.

A Spot elsősorban az érzelmekre hat.

Ezáltal juttatja el a nézőt oda, hogy megnézze az Rövidfilmet.

És ezután már csak egy lépés számára a tizenöt perces Összefoglaló film megtekintése.

Esküvő film

GYÁRTÁS

Hol készülhet a film?

 

Az esküvő lehet több helyszínen is, és lehet több napos is.

Lehet Budapesten, Magyarországon, de akár Európában is.

 

 

Mit tartalmaz?

 

A film a megállapodástól és a csomagválasztástól függően a következőket tartalmazza: a ceremóniát megelőző felkészülés (akár a házasulandók otthonában is), polgári és egyházi szertartás, és az azt követő rendezvények (lakodalom).

A vágóképezés mellett lehetőség van interjúkészítésre is.

 

 

Miről készülhet még film?

 

Promóciós vagy bemutatófilm készülhet az esküvőszervező tevékenységéről, munkatársairól, az általa ajánlott programokról, lehetőségekről.

Milyen nyelvű a film?

 A film nyelve általában a magyar, de lehet angol nyelvű is, magyar feliratozással, esetleg narrációval.

Az angolul készült filmeket magyarul is feliratozhatjuk.

 Mi történik a forgatás előtt?

 

A film elkészítése előtt térítésmentes személyes tanácsadást, és konzultációt tartunk, együtt rakjuk össze a forgatókönyvet, határozzuk meg a helyszíneket, az útvonalat, az időpontokat.

Megbeszéljük, kiket szólaltassunk meg és milyen témakörben, hol és miről készítsünk vágóképeket.

Aztán – amennyiben szükséges – személyesen, vagy interneten megnézzük a felvétel helyszíneit.

A felvétel előtt legalább fél órával megérkezünk a helyszínre, felállítjuk a kamerát/kamerákat, bevilágítjuk a területet, azaz beállunk.

A felvétel előtt minden szereplővel, interjúalannyal külön-külön egyeztetünk, hova kell állnia, merre kell néznie, milyen témakörök lesznek.

Útmutatást, tanácsot adunk a felvétellel kapcsolatban, hogy a legjobb eredményt érhessük el.

Ha szükséges púderrel mattosítjuk a fénylő arcot.

Mi történik a forgatáson?

 

Zárt területen statívra szerelt kamerákkal dolgozunk. (Statív: kameraállvány) Ha a statív mozgatására van szükség, akkor dollyt is használunk. (Dolly: a statív alá helyezett gurulószerkezet)

Ha utcán, vagy egyéb közterületen készül a felvétel, akkor a kamerát kézben fogva, vagy vállra emelve dolgozunk.

Az esküvő szervezői (rendezvény szervező) is nyilatkoznak, valamint megbízottjai, alkalmazottjai, előzetes egyeztetés alapján.

A felvétel nem élő műsor, így nem kell senkinek sem tartania attól, hogy ha valamit elront, hibásan mond, az megismételhetetlen.

Ha szükséges, felvesszük még egyszer az elrontott részt.

Ha nehezen menne az élő beszéd, akkor sem szabad szó szerint betanulni a mondandót.

Pláne nem szabad papírból olvasni.

Végső esetben – zárt helyen, de csak előzetes egyeztetés után – súgógépet is tudunk használni.

Az interjú jórészt beszélgetés lesz, szakmai szempontok, és az előre megbeszéltek szerint, oldott légkörben.

A riporter kérdéseit azonban csak a legritkább esetben vágjuk be.

Az interjú felvételét követően készítjük el a szükséges vágóképeket.

 

Mi történik a forgatás után?

 

A felvételt követően indulnak el az utómunkák.

Ezek többek között a szerkesztés, az editálás (vágás), a vágóképek és a zenei alap illesztése, zenére vágás, színkorrekció, hangok szintezése, keverése, interjúk megvágása, interjúalanyok feliratozása (név, titulus, cég), stáblista szerkesztése, renderelés és az exportálás, kész anyag különböző formátumba való konvertálása, igény esetén narrálás, intro-outro készítése.

A szerződésben meghatározott módon (adathordozón, vagy online),és határidőre adjuk át a filmet, valamint a felhasználói jogokat tartalmazó dokumentációt.


Hol készülhet a film?

Az esküvő lehet több helyszínen is, és lehet több napos is.

Lehet Budapesten, Magyarországon, de akár Európában is.

Mit tartalmaz?

A film a megállapodástól és a csomagválasztástól függően a következőket tartalmazza: a ceremóniát megelőző felkészülés (akár a házasulandók otthonában is), polgári és egyházi szertartás, és az azt követő rendezvények (lakodalom).

A vágóképezés mellett lehetőség van interjúkészítésre is.

Miről készülhet még film?

Promóciós vagy bemutatófilm készülhet az esküvőszervező tevékenységéről, munkatársairól, az általa ajánlott programokról, lehetőségekről.

Milyen nyelvű a film?

 A film nyelve általában a magyar, de lehet angol nyelvű is, magyar feliratozással, esetleg narrációval.

Az angolul készült filmeket magyarul is feliratozhatjuk.

Mi történik a forgatás előtt?

 

A film elkészítése előtt térítésmentes személyes tanácsadást, és konzultációt tartunk, együtt rakjuk össze a forgatókönyvet, határozzuk meg a helyszíneket, az útvonalat, az időpontokat. Megbeszéljük, kiket szólaltassunk meg és milyen témakörben, hol és miről készítsünk vágóképeket. Aztán – amennyiben szükséges – személyesen, vagy interneten megnézzük a felvétel helyszíneit. A felvétel előtt legalább fél órával megérkezünk a helyszínre, felállítjuk a kamerát/kamerákat, bevilágítjuk a területet, azaz beállunk. A felvétel előtt minden szereplővel, interjúalannyal külön-külön egyeztetünk, hova kell állnia, merre kell néznie, milyen témakörök lesznek. Útmutatást, tanácsot adunk a felvétellel kapcsolatban, hogy a legjobb eredményt érhessük el. Ha szükséges púderrel mattosítjuk a fénylő arcot.

Mi történik a forgatáson?

 

Zárt területen statívra szerelt kamerákkal dolgozunk. (Statív: kameraállvány) Ha a statív mozgatására van szükség, akkor dollyt is használunk. (Dolly: a statív alá helyezett gurulószerkezet) Ha utcán, vagy egyéb közterületen készül a felvétel, akkor a kamerát kézben fogva, vagy vállra emelve dolgozunk. Az esküvő szervezői (rendezvény szervező) is nyilatkoznak, valamint  megbízottjai, alkalmazottjai, előzetes egyeztetés alapján. A felvétel nem élő műsor, így nem kell senkinek sem tartania attól, hogy ha valamit elront, hibásan mond, az megismételhetetlen. Ha szükséges, felvesszük még egyszer az elrontott részt. Ha nehezen menne az élő beszéd, akkor sem szabad szó szerint betanulni a mondandót. Pláne nem szabad papírból olvasni. Végső esetben – zárt helyen, de csak előzetes egyeztetés után – súgógépet is tudunk használni. Az interjú jórészt beszélgetés lesz, szakmai szempontok, és az előre megbeszéltek szerint, oldott légkörben. A riporter kérdéseit azonban csak a legritkább esetben vágjuk be. Az interjú felvételét követően készítjük el a szükséges vágóképeket.

 

Mi történik a forgatás után?

 

A felvételt követően indulnak el az utómunkák.

Ezek többek között a szerkesztés, az editálás (vágás), a vágóképek és a zenei alap illesztése, zenére vágás, színkorrekció, hangok szintezése, keverése, interjúk megvágása, interjúalanyok feliratozása (név, titulus, cég), stáblista szerkesztése, renderelés és az exportálás, kész anyag különböző formátumba való konvertálása, igény esetén narrálás, intro-outro készítése.

A szerződésben meghatározott módon (adathordozón, vagy online),és határidőre adjuk át a filmet, valamint a felhasználói jogokat tartalmazó dokumentációt.


Esküvő film

 

CSOMAGOK

 

Igényei és lehetőségei szerint választhat a három csomag közül.

A Klasszik csomag tartalma:

Az önkormányzati és a templomi esküvőn forgatunk, ezeket foglaljuk össze a fimben.

Maximum 15 perces Összefoglaló film, benne főcím, vágóképek, interjúk, zenei alap, interjúalany feliratozása (név, titulus, cég), stáblista (szereplők, helyszínek, zene, támogatók, partnerek, honlapcím, elérhetőségek, céglogó beillesztése).

 

A Komfort csomag tartalma:

Az önkormányzati és a templomi esküvőn, valamint a lakodalomban forgatunk.

Maximum 15 perces Összefoglaló film, és egy maximum 3 perces Rövidfilm

A filmek tartalma: főcím, vágóképek, interjúk, zenei alap, interjúalany feliratozása (név, titulus, cég), stáblista (szereplők, helyszínek, zene, támogatók, partnerek, honlapcím, elérhetőségek, céglogó beillesztése).

Milyen szolgáltatásokat vehet igénybe ingyenesen, ha a Komfort csomagot választja?

Budapest közigazgatási határán belül ingyenes a kiszállás.

Térítésmentes adathordozón (pendrive 8 Gb-ig) adjuk át az anyagot.

Ha igényli, eltekintünk a 48 órán belüli sürgősségi felártól.

Ha igényli, az egy hangos narráció felárától is eltekintünk.

Ha igényli, ingyenesen súgógépet biztosítunk 1 megszólaláshoz.

Ha igényli, maximum három alkalommal biztosítjuk az ingyenes korrekció lehetőségét.

Ha igényli, és a film tematikája ezt indokolja, Akciókamera felvételeket is készítünk, és vágóképként a megrendelt filmbe integráljuk. Felvételi idő maximum 10 perc, ami maximum 7 perces filmanyagot tartalmaz.

Az Extra csomag tartalma:

Az önkormányzati és a templomi szertartáson, valamint a lakodalomban forgatunk.

Megörökítjük az előkészületeket is.

Maximum 15 perces Összefoglaló film, egy maximum 3 perces Rövidfilm, és egy maximum 30 másodperces Spot.

Az első két film tartalma: főcím, interjúk, vágóképek, zenei alap, interjúalany feliratozása (név, titulus, cég), stáblista (szereplők, helyszínek, zene, támogatók, partnerek, honlapcím, elérhetőségek, céglogó beillesztése).

Milyen kiegészítő szolgáltatásokat vehet igénybe ingyenesen, ha az Extra csomagot választja?

Budapest közigazgatási határán belül ingyenes a kiszállás.

Térítésmentes adathordozón (pendrive 16 Gb-ig) adjuk át az anyagot.

Ha igényli, eltekintünk a 24 órán belüli sürgősségi felártól.

Ha igényli, a narráció második hangjának felárától is eltekintünk.

Ha igényli, ingyenesen súgógépet biztosítunk 3 megszólaláshoz.

Ha igényli, maximum öt alkalommal biztosítjuk az ingyenes korrekció lehetőségét.

Ha igényli, akkor az angol nyelven készült filmhez a magyar nyelvű beszédfeliratozást ingyen adjuk.

Ha igényli, és a légköri, technikai körülmények is lehetővé teszik, Drón légifelvételeket is készítünk, és vágóképként a csomagban megrendelt filmbe integráljuk. Repülési idő maximum 15 perc, ami maximum 10 perces filmanyagot tartalmaz.

Ha igényli, és a film tematikája ezt indokolja, Akciókamera felvételeket is készítünk, és vágóképként a megrendelt filmbe integráljuk. Felvételi idő maximum 15 perc, ami maximum 10 perces filmanyagot tartalmaz.

TOVÁBB AZ ÁRAKHOZ

(11. Esküvő film)

 Tekintse meg

 

 

TOVÁBBI FILMES AJÁNLATAINKAT

 

és kattintson a képre.

 Tekintse meg

 

TOVÁBBI FILMES AJÁNLATAINKAT

 

és kattintson a képre.